Actuele projecten

Het Nationaal Fonds voor de Sport draagt bij aan het verkleinen van kansenongelijkheid, het realiseren van ontmoetingen en het ontwikkelen en leren van elkaar. Dit doen wij door projecten te steunen die bijdragen aan een inclusieve, positieve en veilige sportomgeving. Hieronder treft u een aantal projecten die wij op dit moment steunen. 

Whatsapp Image 2023 09 28 At 18.28.38

Game Of Your Life

Het Game Of Your Life is een programma waarbij aan de slag wordt gaan met kwetsbare meiden op gebied van mentale weerbaarheid. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de sport om een verbinding te maken. Om vervolgens met elkaar aan de slag te gaan en in de spiegel te kijken en te denken: ‘Hey, ik ben iemand en ik heb deze wereld iets te bieden’.

Merlet6

Gevecht tegen schooluitval

Jongeren worden door middel van sport gestimuleerd om vaardigheden te ontwikkelen die ze helpen bij een succesvolle schoolcarrière. Dat is de kern van het Voortijdig School Verlaten programma. Het NIVM heeft in opdracht van de MBO Raad een interventie ontwikkeld om voortijdig schoolverlaten terug te dringen. 'Met de handschoen' aan gaan we aan de slag met persoonlijke groei op een manier die de jongere aanspreekt.

Brochure Denken En Doen Gemeenten 768X434

Denken en Doen

Het doel van de Bridgebond bij het project Denken en Doen is om inactieve ouderen weer bij de samenleving te betrekken en een gezonde leefstijl aan te bieden.

Het Nijntje Beweegdiploma

Het nijntje Beweegdiploma

Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin kinderen wekelijks speelplezier hebben en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

Uniek Sporten

Uniek Sporten

Kun je je voorstellen dat je ruim 15.000 euro moet betalen om te kunnen sporten? Dat lijkt misschien overdreven, maar voor mensen met een beperking is dit vaak de realiteit.

Armoede

Het Armoedefonds

In Nederland zijn er meer dan 1 miljoen mensen die dagelijks last hebben van de gevolgen van armoede. Het Armoedefonds zet projecten op om deze mensen te helpen. En Het Armoedefonds steunt lokale hulporganisaties en initiatieven in Nederland met geld, kennis en producten.

We willen de samenleving mooier, weerbaarder en leefbaarder maken met sport en bewegen.

Het Nationaal Fonds voor de Sport

Deel deze pagina