Gesteunde projecten

Het Nationaal Fonds voor de Sport draagt bij aan het verkleinen van kansenongelijkheid, het realiseren van ontmoetingen en het ontwikkelen en leren van elkaar. Dit doen wij door projecten te steunen die bijdragen aan een inclusieve, positieve en veilige sportomgeving. Hieronder treft u een aantal projecten die wij gesteund hebben. 

Whatsapp Image 2023 09 28 At 18.28.38

Game Of Your Life

Het Game Of Your Life is een programma waarbij aan de slag wordt gaan met kwetsbare meiden op gebied van mentale weerbaarheid. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de sport om een verbinding te maken. Om vervolgens met elkaar aan de slag te gaan en in de spiegel te kijken en te denken: ‘Hey, ik ben iemand en ik heb deze wereld iets te bieden’.

Merlet6

Gevecht tegen schooluitval

Jongeren worden door middel van sport gestimuleerd om vaardigheden te ontwikkelen die ze helpen bij een succesvolle schoolcarrière. Dat is de kern van het Voortijdig School Verlaten programma. Het NIVM heeft in opdracht van de MBO Raad een interventie ontwikkeld om voortijdig schoolverlaten terug te dringen. 'Met de handschoen' aan gaan we aan de slag met persoonlijke groei op een manier die de jongere aanspreekt.

Brochure Denken En Doen Gemeenten 768X434

Denken en Doen

Het doel van de Bridgebond bij het project Denken en Doen is om inactieve ouderen weer bij de samenleving te betrekken en een gezonde leefstijl aan te bieden.

Foto Nijntje Beweegdiploma Handtekening Marieke Van Der Plas 2019 Kleiner

Het Nijntje Beweegdiploma

Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin kinderen wekelijks speelplezier hebben en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

HK1 3931

Uniek Sporten

Kun je je voorstellen dat je ruim 15.000 euro moet betalen om te kunnen sporten? Dat lijkt misschien overdreven, maar voor mensen met een beperking is dit vaak de realiteit.

Armoede

Het Armoedefonds

In Nederland zijn er meer dan 1 miljoen mensen die dagelijks last hebben van de gevolgen van armoede. Het Armoedefonds zet projecten op om deze mensen te helpen. En Het Armoedefonds steunt lokale hulporganisaties en initiatieven in Nederland met geld, kennis en producten.

05D75241 6DE7 42BC A880 DE6EFA796852 2

Hockey Foundation clubs vergroten sociale cohesie

Het buurtparticipatietraject van de Hockey Foundation zorgt voor meer verbinding in de wijk.

Life Goals Games 2022 01 09 2022 216[7]

Set Your Life Goals

Het ontdekken van talenten en krachten met sport als middel.

Vlag Friesland 2 800X567

Friese jongvolwassenen in beweging

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur biedt sportmogelijkheden voor Friese jongeren die dit zelf niet kunnen betalen.

Oldstars Foto

OldStars brengt eenzame ouderen met elkaar in contact

OldStars stimuleert laagdrempelig bewegen onder 55-plussers, waarbij sociale aspecten als ontmoeten, meedoen en zelfredzaamheid voorop staan. Door de beweegvorm zo toegankelijk mogelijk te maken, kan iedereen, ongeacht de beperkingen, meespelen.

Foto 1

Tuimeljudo vergroot de weerbaarheid en zelfvertrouwen van kwetsbare kinderen

TuimeljudoPlus draagt bij aan de weerbaarheid, sportiviteit en zelfvertrouwen van (kwetsbare) kinderen. Gericht worden spelenderwijs belangrijke pedagogische waarden getraind en zichtbaar gemaakt. Het gaat dus niet alleen om plezier en de motorische- en judo-technische ontwikkeling. Het stimuleert vooral de sociaal-emotionele ontwikkeling, groeistappen naar zelfstandigheid en gewenst sociaal gedrag.

Foto Kleiner De Wolf

Sportcourts in aandachtswijken met weinig speelruimte

De John de Wolf Sportfoundation plaatst rode ronde of ovale sportcourts in aandachtswijken op plekken waar weinig speelruimte is.

We willen de samenleving mooier, weerbaarder en leefbaarder maken met sport en bewegen.

Het Nationaal Fonds voor de Sport