Terug naar overzicht

Game Of Your Life

Het Game Of Your Life is een programma waarbij aan de slag wordt gaan met kwetsbare meiden op gebied van mentale weerbaarheid. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de sport om een verbinding te maken. Om vervolgens met elkaar aan de slag te gaan en in de spiegel te kijken en te denken: ‘Hey, ik ben iemand en ik heb deze wereld iets te bieden’. 

Op 3 juni 2023 werd de finale van de UEFA Women’s Champions League gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven. Een podium op wereldtoneel waar vrouwelijke rolmodellen hun kunsten vertonen. Deze wedstrijd vormden de aanleiding voor een nieuwe programma bij More2Win. De kracht van voetbal inzetten voor een heel urgent, maatschappelijk probleem: mentale weerbaarheid van jonge meiden vergroten.  

Maatschappelijke problematiek 

Meiden die kampen met sociale uitsluiting en mentaal kwetsbaar zijn is een groeiend en urgent probleem. Versterkt door Corona, glijden steeds meer meiden af, weg van de maatschappij. Dit is onwenselijk, kost de maatschappij veel geld en hier moet iets aan gedaan worden.  

Deze meiden zijn vaak echter de moeilijkst te bereiken groep. Keren zich af van het systeem, onderkennen niet hun eigen problematiek, kampen vaker met multi-problematiek en haken af. De kracht van rolmodellen en de spark van sport helpt aantoonbaar in het bereiken en vasthouden van deze meiden.

Game of Your Life 

Game of Your Life is een intensieve diepte interventie, maar tegelijkertijd laagdrempelig voor de deelnemers. Er wordt gewerkt met lokale jeugdwerkers die getraind worden voor de Game of Your Life methodiek. Zij vormen de kern van de interventie met de opdracht een band op te bouwen met deze meiden gedurende het programma. Het programma kent 3 fases:  

  • Fase 1 PLAY: Focus op leren samenwerken en creëren van groepsgevoel en teambuilding
  • Fase 2 CREATE: Focus op de persoonlijke ontwikkeling en kwaliteiten van de deelnemers
  • Fase 3 CELEBRATE: Focus op het vieren van je behaalde successen en delen met je community

Binnen deze fases komen de meiden wekelijks bij elkaar na school voor een activiteit van 2 uur en avondeten. Daarnaast zijn er regelmatig aanvullende activiteiten met rolmodellen, wedstrijdbezoek, etc.  

Deel deze pagina