Fonds voor Talenten met een Visuele Beperking

Dankzij dit fonds worden paralympiërs en talenten met een visuele beperking ondersteund in hun road to Paris, Milaan & LA. Zodat zij hun droom kunnen realiseren. 

De samenwerkende fondsen, te weten Visio Foundation, Rotterdamse Stichting Blindenbelangen, Bartiméus Fonds, Katholieke Stichting voor Blinden en Slechtzienden, Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden, Stichting Blindenhulp en Stichting Licht en Liefde hebben gezamenlijk het initiatief genomen een Fonds op Naam voor visueel beperkte topsporters op te richten.

Dit fonds ondersteunt paralympiërs en talenten met een visuele beperking in hun road to Paris & Milaan. Bij het najagen van hun droom inspireren en motiveren deze sporters anderen. En dat is zo belangrijk want de sportparticipatie van mensen met een visuele beperking blijft helaas nog altijd achter bij die van mensen zonder een beperking. Daar moet iets aan gebeuren! Deze ‘helden en heldinnen’ laten zien hoe belangrijk het is dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen met een visuele beperking.  

Wil je ook bijdragen aan dit fonds op naam? Zodat nog meer talentvolle sporters met een visuele beperking kunnen worden ondersteund in het beoefenen van hun sport? Dit kunnen talentvolle sporters zijn die toewerken naar het allerhoogste niveau de paralympische spelen, maar dit kunnen ook sporters zijn die hun eerste stappen zetten in deze richting.

Bijschenken aan het Fonds Talenten met een Visuele Beperking
Het is mogelijk om al vanaf € 1000 per jaar bij te dragen aan het Fonds Talenten met een Visuele Beperking.

Meer weten?
Wil je meer weten over periodiek schenken? Neem dan contact op met Cees Juffermans, dan bespreken we samen jouw situatie.

Mail Cees Juffermans 

Gesteunde atleten & ambassadeurs van het Fonds voor Talenten met een Visuele Beperking

Dfb4b609df1b638ded5ff858d946c0d76c9cf966

Daniel Knegt

Ambassadeur

Liesette Zwart Wit

Liesette Bruinsma

Ambassadeur

Tristan 1

Tristan Bangma

Ambassadeur

Bc01df6797562db23782b7922a847126cda70064

Zara Temmink

Ambassadeur

Foto Rogier Dorsman

Rogier Dorsman

Schermafbeelding 2024 02 12 Om 14.54.11

Sander Koomen

Maaike Bennink 2

Maaike Bennink

Seb Sloot

Seb Sloot

Goalball NL Team

Nationaal Goalball Team

Dankzij het Fonds voor Talenten met een Visuele Beperking kan ik samen met mijn team vanaf 2023 professioneler aan de slag met de doelstellingen. Dit is een combinatie van sportief resultaat gaan behalen en anderen inspireren om te gaan sporten om Goalball uiteindelijk breder en groter te maken in Nederland.

Je kunt zóveel meer dan je zelf denkt.

Als slechtziende weet ik hoe lastig het soms is om bepaalde sporten uit te voeren. Echter laat mijn zicht mij niet tegenhouden om hetgeen te doen waar ik plezier en passie voor heb. Zelf denk ik altijd dat alles mogelijk is, en door het Fonds voor Talenten met een Visuele Beperking wordt dat alleen maar versterkt.

De financiële ondersteuning van het Fonds voor Talenten met een visuele beperking is goud waard. Sport brengt meer dan energie, kracht, prestaties, waardering , plezier en verbinding. De waarde van sport is niet in geld uit te drukken.

Als sporter wil je je vooral focussen op je sport, maar hier horen ook randzaken bij. Die randzaken kosten als slechtziende nou eenmaal meer energie. Ik ben erg blij dat FVTB slechtziende sporters hierbij ondersteund, zodat zij zich nog maar met 1 ding bezig hoeven te houden: sporten!

Sport biedt een manier om jezelf te ontwikkelen, alles uit jezelf te halen en jezelf te leren kennen.

Mede door een financiële stimulator van het Fonds voor Talenten met een Visuele Beperking, goalball ik in Nederland op het hoogste podium en voel ik me volledig vrij om te bewegen, zo vrij als een vis zich beweegt in het water.

Mijn grote droom is om ooit te goalballen op de Paralympische Spelen, door de hulp vanuit dit fonds komt deze droom weer een stapje dichterbij!

Ik heb geen beperking maar een uitdaging.

Sport is gezond, leuk en verbindt mensen! Het heeft mij veel nieuwe contacten gebracht. Ook heb ik veel nieuwe ervaringen door het sporten opgedaan.

In goalball heb ik de sport gevonden waarin ik alles volledig kan vergeten door samen met elkaar te spelen, en aan het team te bouwen. Ook geeft het mij energie en heel veel lol. Met de steun van het FTVB kan ik mezelf uitdagen om sterker te worden en als team samen te groeien.

Dankzij financiële steun van het Fonds voor Talenten met een visuele Beperkingen kan ik mee blijven participeren in de topsport! Niet wat je bent is wat je beperkt, maar wat je denkt dat je niet bent!

Zwemmen is altijd al mijn passie geweest sinds kind af aan, dankzij het fonds kan ik dit naar de next level brengen.

Deel deze pagina