Terug naar overzicht

Talentvolle sporters en trainers uit het noorden

Een steun in de rug zijn van jonge talentvolle sporters en trainers (met een beperking of niet) in Drenthe en Groningen. Dat is de missie van Stichting Sporttalent Noord, die voorheen de John Schokker Foundation heette.

De ondersteuning van jong sporttalent is namelijk over het algemeen niet goed verzorgd. Het is geen kerntaak van vele gemeenten en de jonge talentvolle sporter heeft vaak zelf de middelen niet om meer of betere ondersteuning te organiseren.  Regelmatig komen jonge talentvolle sporters voor hoge kosten te staan die vaak uit eigen zak betaald moeten worden.

Stichting Sporttalent Noord ondersteunt deze jonge sporters zodat zij nieuwe stappen kunnen zetten in een topsportloopbaan. Sporters, die jong en talentvol zijn om nog een stapje verder te kunnen komen in de start van een mooie (en hopelijk succesvolle) sportloopbaan.

De stichting legt daarnaast een focus op het doorgeven van kennis op lange termijn, door jonge talentvolle sporters en trainers aan zich te binden. Hierdoor kunnen de talentvolle sporters van nu ook een bijdrage leveren aan de talentvolle sporters in de toekomst. Op deze manier is de stichting langjarig ondersteuner van een topsportklimaat en draagt zij bij aan de topsportontwikkeling in het Noorden van Nederland, waarbij de focus ligt op Groningen en Drenthe.

Donaties worden besteed aan uitgaven van onder andere trainingsstages, materialen, bezoeken aan toernooi(kosten) en cursussen. Aanvragen van talentvolle sportere en trainers worden met deskundigheid beoordeeld door een beoordelingscommissie, een deskundige commissie met ‘topsportbloed in de aderen’.

De stichting wil de verbinder zijn tussen de sport- en trainerstalenten van Noord Nederland en diegenen, die dit sport- en trainerstalent wil ondersteunen. Op deze manier vormt zij de brug tussen deze twee partijen om de topsportontwikkeling in deze regio een boost te geven.

Bestuur

Deel deze pagina