Terug naar overzicht

NL Talenten Fonds

Het NL Talenten Fonds is een nieuw, nationaal, onafhankelijk fonds voor jonge talenten in sport, cultuur en onderwijs. Het fonds heeft als doel om snelle, doelgerichte financiële steun te geven aan toptalenten tussen de 15 en 30 jaar, zodat zij essentiële stappen in hun ontwikkeling kunnen maken. Niet alle jonge talenten komen uit een omgeving waar voldoende geld en middelen beschikbaar zijn om hun talent te kunnen ontplooien. Een financiële duw in de rug kan cruciaal zijn om een volgende horde te nemen en de gewenste mijlpaal te halen.

Talenten kunnen bij het NL Talenten Fonds een aanvraag indienen voor het geval er een urgente financieringsvraag is voor bijvoorbeeld aanschaf van materialen, een trainingskamp of deelname aan wedstrijden in het buitenland. Informatie over de aanvraag is te vinden op de website van het fonds. Er zijn geen termijnen voor behandeling van een aanvraag en het fonds besluit snel over urgente financieringsvragen.

We moeten trots zijn op de vele talenten in Nederland. Het NL Talenten Fonds laat zien welk bijzonder talent Nederland heeft door talenten uit verschillende disciplines naast elkaar in de schijnwerpers te plaatsen en hun successen te delen. Zo hebben alle talenten die een donatie hebben gekregen van het NL Talenten Fonds een eigen pagina op de website waarin ze hun persoonlijke verhaal vertellen en mijlpalen laten zien.

De vraag naar acute financiële steun van talenten neemt toe. Het is de ambitie van het NL Talenten Fonds om hierin mee te groeien en zoveel mogelijk talenten te steunen in het grijpen van hun kansen. Daar zijn meer middelen voor nodig dan nu beschikbaar zijn. Het NL Talenten Fonds zoekt daarom supporters die ook financieel kunnen bijdragen. 

Als supporter van talent:

  • geef je jong talent de gelegenheid gouden kansen te pakken;
  • draag je bij aan een nieuwe generatie talenten die belangrijk zijn voor onze maatschappij;
  • bereik je jongeren en de uitdagingen waar zij voor staan;
  • geef je talenten een platform om te laten zien wie ze zijn en hun successen te delen.

Laten we samen talent in Nederland over de eindstreep trekken en langs de zijlijn genieten van al hun ervaringen, belevenissen, plezier en prestaties.

Deel deze pagina