Terug naar overzicht

Startschot gegeven voor het Nationaal Fonds voor de Sport!

Wij zijn het Nationaal Fonds voor de Sport. Een initiatief van NOC*NSF en sportbonden, mede ondersteund door het VSBfonds met steunbetuiging van het Ministerie van VWS. We zijn ervan overtuigd dat sport van een onschatbare waarde is; sport levert een enorme bijdrage aan ons welzijn, onze volksgezondheid, opvoeding, weerbaarheid, leefbaarheid en draagt bij aan sociale cohesie. En we gaan er alles aan doen om de maatschappelijke waarde van sport te vergroten.

We zien een toekomst waarin sport gezien wordt als een betekenisvolle maatschappelijke activiteit die leidt tot een mooier, gezonder en socialer Nederland. Om de waarde van sport te ontsluiten werken we mee aan een toekomst waarin de georganiseerde en ongeorganiseerde sport zich verder ontwikkelt. Waarin sociale initiatieven die sport inzetten als middel stevig maatschappelijk zijn verankerd. Waarin betrokken partijen goed samenwerken. Waar een infrastructuur bestaat waarin ieder die bij wil dragen aan de maatschappelijke impact van sport dat gericht en effectief kan doen. Een toekomst waarin die maatschappelijke impact van sport meetbaar, toegankelijk en toepasbaar is.

Inclusieve, positieve en veilige sportomgeving

We zullen projecten ondersteunen om kansengelijkheid te bevorderen, ontmoetingen te creëren en mensen helpen van elkaar te leren. Projecten die bijdragen aan een inclusieve, positieve en veilige sportomgeving. Door fondsenwerving, financiering van sociale initiatieven, onderzoek, samenwerking, advies en kennisdeling. We bieden met dit fonds een cadeau aan de samenleving, die weer opstaat na een moeilijke corona-tijd waar ontmoetingen, samenspel en uitdaging gemist zijn.

Algemeen A

Sport voor iedereen in Nederland

We kijken uit naar de vele mooie samenwerkingen en naar ontelbaar veel impactvolle projecten en programma's die we zullen gaan steunen. Sport voor iedereen in Nederland. Daar gaan we voor!

Helpt u mee? Lees hier hoe u ons kunt steunen. 

Wilt u op de hoogte blijven van het Nationaal Fonds voor de Sport? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief, onderaan deze pagina.

Bekijk voor vragen onze veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag daar niet tussen? Cees Juffermans helpt u graag:

Deel deze pagina