Terug naar overzicht

Workshops voor een inclusieve sportomgeving

De John Blankenstein Foundation verzorgt al ruim tien jaar workshops in de sportsector om sporters en hun directe omgeving meer bewust te maken van hoe in de sport kan worden toegewerkt naar een inclusieve omgeving voor LHBTI+ers.

Een thema waar op sportverenigingen gelukkig steeds meer over wordt gesproken. De workshop is een interactieve bijeenkomst waarin aan de hand van praktische werkvormen ervaringen worden gedeeld en meer begrip wordt opgedaan over seksuele voorkeur, genderidentiteit en gender expressie en van mechanismen van insluiting en uitsluiting in de sport. Altijd staat ook een ervaringsverhaal van een LHBTI+ (top-)sporter centraal.
 
Het doel van de workshops is dat deelnemers concrete handvatten worden geboden waarmee ze zelf in staat zijn om op een proactieve wijze uitsluiting en discriminatie te herkennen en toe te werken naar inclusie. Hiermee kan iedereen zelf bijdragen aan een positieve sociale norm en een veilig(er) sportklimaat binnen de club. Uit ervaring weet de John Blankenstein Foundation dat dit bijdraagt aan inclusie op breder terrein, het sportplezier en vooral ook de prestaties binnen de lijnen! De workshops worden nu nog kosteloos aangeboden onder andere aan spelers en teams, trainers/coaches en andere begeleiders, bestuurders en ouders van sporters. Er is gebleken dat dit verandering teweegbrengt. Om ook in de toekomst deze workshops kosteloos te kunnen blijven aanbieden en om nieuwe workshops te ontwikkelen, zoekt de John Blankenstein Foundation donateurs die dit mogelijk kunnen maken. 

242134387 4173561186082374 3530249915527198885 N

Deel deze pagina