Terug naar overzicht

Het Fonds voor Talenten met een Visuele Beperking, de tweede ronde!

Het Fonds voor Talenten met een Visuele Beperking, de tweede ronde!

In 2022 hebben de fondsen: Visio Foundation, Rotterdamse Stichting Blindenbelangen, Bartiméus Fonds, Katholieke Stichting voor Blinden en Slechtzienden, Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden, Stichting Blindenhulp en Stichting Licht en Liefde gezamenlijk het initiatief genomen om het Fonds Talenten met een Visuele Beperking (FTVB) op te richten. Dit fonds op naam is ondergebracht bij Nationaal Fonds voor de Sport (NFVDS).

Het FTVB ondersteunt paralympiërs en talenten met een visuele beperking op hun weg naar de Paralympische Zomerspelen in Parijs van dit jaar, de Winterspelen in Milaan 2026 en de Zomerspelen in Los Angeles in 2028. Na de eerste ronde in 2022 heeft het Fonds nu in 2023 een succesvolle tweede ronde afgesloten en worden er inmiddels 15 sporters met visuele beperking vanuit het FTVB gesteund.

Hier per sport een overzicht van de 2e ronde vanuit het FTVB gesteunde atleten:

Sporter Sport
Daniël Knegt, Seb Sloot Judo
Maaike Bennink Skiën
Liesette Bruinsma, Rogier Dorsman & Thomas van Wanrooij Zwemmen
Zara Temmink Atletiek
Tristan Bangma Wielrennen
Sander Koomen Triatlon
Joost & Frank van der Kreeke, Jeroen Meijer, Marcel van Beijnen, Sem de Jong & Rob van der Linden Goalball

 

(Van links naar rechts: Joost van de Kreeke, Sem de Jong, Jeroen Meijer, Marcel van Beijnen en Frank van de Kreeke)

Bij het najagen van hun droom, inspireren en motiveren deze sporters anderen. En dat is erg belangrijk want de sportparticipatie van mensen met een visuele beperking blijft helaas nog altijd achter bij die van mensen zonder een beperking. Daar moet iets aan gebeuren!

Mede daarom zullen wij de komende tijd deze groep speciale sporters intensief volgen en actief verslag uitbrengen van hun ervaringen en prestaties!

Wil je meer weten of vragen hebben over het FTVB en de sporters kijk dan hier of neem contact op met Josephine Lemmens van het NFVDS via josephine.lemmens@nationaalfondsvoordesport.nl. 

Deel deze pagina