Terug naar overzicht

In gesprek met programmamanager Josephine Lemmens

Even voorstellen… wie is Josephine Lemmens?

Josephine komt oorspronkelijk uit Eijsden, het zuidelijkste punt van Nederland. Na een studie Kunst- en Architectuurgeschiedenis in Groningen is ze met haar partner Rogier neergestreken in het midden van het land, in Utrecht. Samen hebben ze drie kinderen.

Wat is jouw affiniteit met sport?

"Vanaf mijn twaalfde heb ik fanatiek gezeild in de 420- en de 470-klasse. Bij zeilen spelen veel aspecten mee. Behalve wind, golven en stroming, ben je ook sterk afhankelijk van je materiaal, je team en je tegenstanders. Deze sport heeft me enorm gevormd als het gaat om doorzettingsvermogen, reflecteren, vertrouwen én samenwerken."

Vanwaar de overstap van cultuur naar sport?

"Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in sport en cultuur en de maatschappelijke effecten ervan op mensen. De sport en cultuurwereld verschillen in dat op zich niet zo veel van elkaar, maar wel als het gaat om hoe ze zijn georganiseerd. De dynamiek in de sportwereld is heel anders, sneller, doelgerichter, zakelijker. En in die dynamiek ben ik heel geïnteresseerd om van te leren."

Waar kijk je het meest naar uit in deze nieuwe functie?

"Ik kijk het meest uit naar de projecten die we ondersteunen, om mensen die geen toegang tot sport hebben, daarbij te begeleiden. Verder heb ik veel zin om het impactmanagement in te richten, zodat we op korte termijn ook kunnen laten zien wat de effecten zijn van de projecten die we ondersteunen."

Wat wordt jouw grootste uitdaging in deze nieuwe functie?

"Mijn grootste uitdaging is om niet te veel te willen. Er liggen zo veel kansen om op te pakken en er moet ook nog heel wat ontwikkeld worden. Focus houden is denk ik van belang."

Waarom vind jij de maatschappelijke waarde van sport zo belangrijk?

"Sport en beweging hebben houden je fysiek en geestelijk gezond. Mensen worden er blij van, ontwikkelen zich, leren anderen kennen en sporten geeft houvast. Als moeder zie ik dit ieder weekend weer als ik langs verschillende sportvelden sta en kinderen zie die beter willen worden die moeten samenwerken, maar ook leren van teleurstellingen."

Wij zijn zeer enthousiast over de aanstelling van Josephine en kijken uit naar een goede samenwerking, waarin de maatschappelijke waarde van de sport vergroot gaat worden.

Deel deze pagina