Terug naar overzicht

In gesprek met directeur Cees Juffermans

We zijn vereerd dat Cees Juffermans per 1 maart zal aantreden als directeur. De meesten zullen Cees kennen als Olympiër en shorttracker. Na zijn topsportcarrière heeft Cees gekozen voor een carrière met een maatschappelijke betekenis.

Eerst als manager sportbonden en Goede Doelen bij de Staatsloterij en vervolgens als Chief Marketing & Operational Officer bij de Invictus Games. In een één op één een nadere kennismaking met Cees.

Wie is Cees Juffermans? 

Cees is 41 jaar en heeft met zijn partner Liesbeth samen twee kinderen van acht maanden en vijf jaar oud.

"Als kind werd ik door mijn broer en zus meegenomen naar de ijsbaan waar ik meteen verliefd werd op het shorttrackschaatsen. Die liefde resulteerde uiteindelijk in deelname aan WK’s, EK’s, Wereldbekers en tweemaal de Olympische Spelen."

"Mijn maatschappelijke loopbaan begon in 2011 toen ik stopte als professioneel schaatser. Ik ben toen bij de Staatsloterij aan de slag gegaan en heb daar verschillende functies mogen bekleden, uiteindelijk werd ik verantwoordelijk voor de gehele sponsorportefeuille. Dit was een fantastische baan maar toen ik werd gevraagd om mee te werken aan de Invictus Games was de keuze snel gemaakt. Aanvankelijk zou het een project zijn van ongeveer anderhalf jaar maar vanwege Covid hebben we de Invictus Games twee keer af moeten blazen. Voor ons als evenementenorganisatie was het een hele ingewikkelde periode, maar afgelopen april hebben we het toch voor elkaar gekregen om fantastische Invictus Games op te leveren. Ik ben ontzettend trots dat ik onderdeel van dit geheel ben geweest en ik kijk er nu enorm naar uit om te starten bij het Nationaal Fonds voor de Sport."

Cees Juffermans (3)
Cees Juffermans

Waarom vind je de maatschappelijke waarde van sport belangrijk als topsporter?

"Sport is o.a. heel belangrijk voor fysieke en mentale gezondheid! Zelf ben ik bevoorrecht geweest dat mijn ouders de mogelijkheid hadden om mij lid te maken van verschillende sportverenigingen. Dit is helaas niet bij iedereen het geval. De drempel verlagen bij de doelgroepen die het nodig hebben is van groot belang. Het feit dat ik ooit ‘toevallig’ topsporter ben geweest doet er eigenlijk niet zo toe. Sport en bewegen is van belang voor een fitte en gezonde samenleving op welk niveau je dat ook doet."

Wat heeft topsport jou gebracht in het sociaal maatschappelijke domein; wat neem je mee naar deze baan?

"Topsport is voor mij enorm vormend geweest, ik heb de wereld mogen zien en kwam er al op jonge leeftijd achter dat het niet voor iedereen normaal is om te kunnen sporten. Daarnaast is mijn sportachtergrond ook een springplank geweest voor mijn maatschappelijke carrière en ben ik altijd wel op een of andere manier aan de sport verbonden gebleven."

In hoeverre helpt jouw topsportmentaliteit in je huidige carrière?

"Vanuit de topsport leer je heel doelgericht te zijn; hoe richten we het proces in naar wedstrijden om daar zo succesvol mogelijk te zijn. Dit is iets waar ik tot op de dag van vandaag heel veel aan heb. Waar willen we naar toe? En hoe gaan wij dat dan doen?"

Wat spreekt je aan in deze nieuwe functie?

"Het Fonds is relatief nieuw en het mag nog helemaal opgebouwd gaan worden. De ambities zijn groot en ik vind het leuk om bij te dragen aan die ambities en het Fonds een mooie positie te geven binnen het sportdomein."

Wat zie je als belangrijkste taak in deze positie?

"Het toekomst bestendig maken van het Nationaal Fonds voor de Sport. Dus enerzijds een mooie organisatie bouwen en daarnaast ervoor zorgen dat er ook daadwerkelijk middelen en samenwerkingspartners zijn om het verschil te kunnen maken binnen het maatschappelijke sportdomein."

Wat is vanuit deze nieuwe positie jouw droom?

"Het bouwen van een organisatie die aantoonbaar bijdraagt aan de maatschappelijke impact van sport in Nederland!"

Het feit dat ik ooit ‘toevallig’ topsporter ben geweest doet er eigenlijk niet zo toe. Sport en bewegen is van belang voor een fitte en gezonde samenleving op welk niveau je dat ook doet.

Cees Juffermans
CEES (1)

Cees Juffermans

Directeur

Cees komt graag in contact met u.

Deel deze pagina