Terug naar overzicht

Prachtige donatie voor het Yvonne van Gennip Talentfonds

16-jarige schermster Ava ontvangt bijdrage vanuit het Yvonne van Gennip Talent Fonds

Het Nationaal Fonds voor de Sport heeft een bijdrage mogen uitreiken aan het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Deze donatie is afkomstig van het Leo van der Kar Sportfonds dat bijdraagt aan de ontwikkeling van Nederlandse sporttalenten. 

Een prachtige donatie waarmee het Yvonne van Gennip Talent Fonds 8 talenten met internationale status, 5 talenten met nationale status en 11 beloftestatus talenten verder naar de top heeft kunnen helpen.

Historie van het Leo van der Kar Sportfonds

Sommige talenten kunnen een extra zetje in de rug gebruiken om dat laatste stapje te kunnen zetten. Met dit doel werd in 1960 door Leo van der Kar een sportfonds opgericht. Het bestaat nog steeds en is inmiddels onder beheer van het Nationaal Fonds voor de Sport. De sport is Leo van der Kar en iedereen die aan dit fonds heeft bijgedragen, dankbaar voor dit mooie initiatief. Een initiatief dat al ruim 1.500 sporttalenten heeft kunnen helpen aan een waardevolle buitenlandse stage.
In de afgelopen ruim 50 jaar hebben veel aankomende talenten via het Leo van der Kar Sportfonds kunnen kennismaken met de topsportcultuur en vaak beslissende ervaring kunnen opdoen. Hierbij kunt u denken aan polsstokhoogspringer Rens Blom, driebander Dick Jaspers, turner Jeffrey Wammes, judoka Deborah Gravenstijn, roeier Ronald Florijn, schaker Jan Timman, tafeltennisster Bettine Vriesekoop, tennisser Tom Okker, en ook wielrenner Servais Knaven. Zeer diverse takken van sport. Zij kijken nog steeds met dankbaarheid terug op de gekregen kansen.

Yvonne van Gennip Talent Fonds voor jeugdige talenten

Ditmaal is ervoor gekozen een bijdrage toe te kennen aan het Yvonne van Gennip Talent Fonds dat zich ook inzet voor kinderen en jongeren met een gesignaleerd talent. Het Yvonne van Gennip Talent Fonds heeft de doelstelling om deze talenten, met de nodige financiële ondersteuning, te helpen om zich optimaal te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Naast een bijdrage uit het fonds, biedt het Yvonne van Gennip Talent Fonds talenten de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van het crowdfunding platform ‘Talentboek’. Een platform waar aanstormende talenten zelf inkomsten werven om hun ambities waar te maken. Neemt u ook een kijkje?

Onder de gesteunde talenten behoren ook schermster Ava Emanuel en de ambitieuze judoka Daan Moes.

Ava Emanuel

Bijdrage voor 16-jarige schermster Ava Emanuel

De 16-jarige schermster Ava Emanuel uit Haarlem is een groot talent, niet alleen vanwege haar sportieve vaardigheden.

"Ava onderscheidt zich van het gemiddelde door haar prestatiegedrag. Ze doet haar school goed, houdt zich aan afspraken en is autonoom. Het is heel prettig om met haar te werken en die energie om te groeien en beter te worden te ervaren", aldus haar coach Jeroen Divendal.

Om haar sport op dit niveau te kunnen beoefenen traint Ava vijf dagen per week in Haarlem, Alkmaar en in Amsterdam bij TeamNL, waarvan ze nu al drie jaar lid is bij de nationale jeugdselectie. Om haar reis- en verblijfskosten, maar ook haar materiaalkosten deels te financieren heeft Ava een aanvraag ingediend bij het Yvonne van Gennip Talent Fonds.

Ava: "Ik ben erg blij met deze bijdrage. Daarnaast is door het crowdfunding platform Talentboek het uiteindelijke bedrag nog een stuk groter."

Daan Moes

Steun voor ambitieuze judoka Daan Moes

Daan Moes is een ambitieuze judoka die al heel wat mooie prestaties heeft neergezet. Zo heeft deze 21-jarige al een bronzen jeugd WK medaille op zak. Een groot talent, dat vindt ook zijn coach Sirach Cooiman.

Sirach: “Daan, die zich al jaren aan de wereldtop bevindt, heeft deze steun als individuele judoka nodig. Hij woont en traint momenteel in Papendal om zich dagelijks bezig te houden met zijn passie. De Almelose judoka heeft de afgelopen jaren succes geboekt op de mat en is een voorbeeld voor vele Twentse judoka’s. Zijn ambitie om naar de Olympische Spelen in Parijs toe te werken zegt veel over hem. De kosten om dit allemaal te bekostigen is voor een judoka zoals Daan niet alleen te doen vanuit het thuisfront. Hij is zeer dankbaar met de steun die hij gekregen heeft.”

Daan Moes: “Fantastisch dat het Yvonne van Gennip Talent Fonds mij weer ondersteunt. Het zou fantastisch zijn om, mede door deze donatie, dit jaar een medaille te halen bij het Onder 23 EK. Dank jullie wel!”

Wilt u meer weten over Daan Moes? Hij heeft zijn eigen website.

Deel deze pagina