Terug naar overzicht

Yvonne van Gennip Talent Fonds

Talent mag niet verloren gaan wegens financiële tekortkomingen. Het Yvonne van Gennip Talent Fonds (YVGTF) ondersteunt het GOUD van de toekomst en zet zich in voor kinderen en jongeren met een gesignaleerd talent. Het doel is om deze talenten, met de nodige financiële ondersteuning, te helpen om zich optimaal te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen.

Het fonds richt zich primair op talenten met een NOC*NSF status (belofte, nationaal of internationaal) en/of kwalificatie voor Europese of Wereldkampioenschappen. Het Yvonne van Gennip Talent Fonds heeft diverse mogelijkheden om talenten te ondersteunen, namelijk:   • Ten eerste biedt het fonds talenten de kans om gebruik te maken van een crowdfundplatform ‘Talentboek’. Een platform waar aanstormende talenten zelf inkomsten werven om hun ambities waar te maken. Via dit platform leren talenten o.a. een basis van ondernemerschap & het opbouwen- en onderhouden van een database van donateurs. Deze donateurs zijn mogelijke sponsoren voor de toekomst!
  • Daarnaast biedt het fonds ondersteuning aan talenten die in armoede leven. Yvonne haar droom is dat geen enkel sporttalent, om een financiële reden, hoeft af te haken. Samen met hun partners Jeugdfonds Sport en Cultuur, NOC*NSF en het ministerie (VWS, OSW, OZW), is het project Talentvoorziening ontwikkeld. Dit project is ontwikkeld voor talenten met een financieel lastige thuissituatie. Hierbij krijgen alle talenten de kans zich te ontwikkelen en ontstaat er gelijkheid binnen de sport.
  • Tot slot rijkt het Yvonne van Gennip Talent Fonds jaarlijks een financiële bijdrage uit aan diverse talenten, ter ondersteuning van hun sportieve carrière. Deze bedragen verschillen tussen de €500 en €1500,- per talent en betalen zich uit via Talentboek. Bij het beoordelen van aanvragen wordt gekeken naar de inkomenspositie van het gezin en de manier waarop bonden met statusverleningen omgaan. Talenten moeten zelf ook met een motivatie komen, gesteund door de sportbond en met een aanbeveling van een coach of trainer. In principe gaat het om een éénmalige donatie voor een specifiek doel, zoals: materiaal, trainingskosten en reiskosten voor wedstrijden in het buitenland.

Lever een bijdrage aan het goud van de toekomst en steun het YVGTF.


Yvonne van Gennip:
“Sport is heel belangrijk. Het houdt je fit en gezond, zorgt voor ontspanning en vergroot sociale verbondenheid. Er zijn in Nederland gelukkig veel voorzieningen die ervoor zorgen dat breedtesport voor bijna iedereen toegankelijk is. Dat kinderen kunnen sporten en bewegen ook als de ouders of verzorgers daar zelf niet de financiële middelen voor hebben.

Maar wat als een kind heel goed blijkt te zijn in een bepaalde sport? Het hebben van talent is niet gekoppeld aan inkomen. Gelukkig maar! Maar de kans om je talent ten volle te benutten heeft heel vaak wel met financiële armslag te maken. Veel sporttalenten die een lastige financiële thuissituatie hebben haken daarom noodgedwongen voortijdig af.

Mijn droom is dat geen enkel sporttalent om een financiële reden hoeft af te haken. Dat we talenten zoveel mogelijk gelijke kansen bieden. Om dat te bereiken ben ik, samen met onze partners: Jeugdfonds Sport en Cultuur, NOC*NSF en het ministerie (VWS, OCW en OZW), het project Talentvoorziening gestart. Hiermee ondersteunen we talentvolle sporters met een financieel lastige thuissituatie.”

Deel deze pagina