Terug naar overzicht

Stichting Sporttalent Noord

Stichting Sporttalent Noord

Stichting Sporttalent Noord is opgericht in 2017 en richt zich op de ondersteuning van jonge sporttalenten en talentvolle trainers uit Groningen en Drenthe. De stichting ondersteunt zowel reguliere talenten als talenten met een handicap.

Bezoek website

De organisatie bestaat voor 100% uit onbezoldigde vrijwilligers, op termijn zullen zij verder willen groeien en zal hier misschien een aanjager aan worden toegevoegd. Het bestuur telt momenteel 5 leden. Daarnaast bestaat de organisatie uit een commerciële commissie en een beoordelingscommmissie. 

De commerciële commissie draagt zorg voor het netwerk, de sponsorwerving en events die inkomsten genereren. Naast diverse sponsoren zijn er ook jaarlijks verschillende events voor sponsorwerving. Zo zijn er benefietwedstrijden geweest (o.a. oud FC Groningen vs oud BV Veendam), een tourtocht (Toertocht Ronde van Groningen), sportclinics bij de topclubs uit Groningen, een benefietdiner en een grote verloting. 

De beoordelingscommissie buigt zich, op basis van vooraf vastgesteld criteria, jaarlijks over een 40-tal aanvragen waar circa 40-50% van wordt gehonoreerd. Zij maken eerst een algemene schifting en daarnaast bezoeken ze de talentvolle sporters voor een gesprek. Beide commissie bestaan uit gerenommeerde namen uit de noordelijke (sport)wereld. Zij ondersteunen verschillende sporters, de zogenaamde B(e)lievers, al meerdere jaren.

KVK-nummer: 67540317

Deel deze pagina