Terug naar overzicht

Stichting Life Goals

Stichting Life Goals

Stichting Life Goals zet sport in als middel om kwetsbare mensen grip te laten krijgen op hun leven en hun rol in de maatschappij.

Bezoek website

Stichting Life Goals Nederland richt zich op de groep mensen die om welke reden dan ook zijn vastgelopen in het leven. Zoals dak- en thuislozen, statushouders, verslaafden, zwerfjongeren, mensen met ggz-problematiek, ex-gedetineerden of verwarde personen die in de opvang zitten. De mensen uit de doelgroep van Life Goals hebben met elkaar gemeen dat ze kwetsbaar zijn, maar wel meer grip op hun leven willen krijgen. Juist deze doelgroep willen zij inspireren door hen uitzicht te bieden op een positieve toekomst: een toekomst mét perspectief! Dat doen zij aan de hand van sport. De doelgroep kan juist veel profijt hebben van sporten op structurele basis, terwijl dat in de praktijk te weinig gebeurt. Sport kan mensen namelijk letterlijk en figuurlijk weer in beweging krijgen. 

Jaarlijks bereiken zij via het Life Goals-netwerk duizenden mensen, vooral door samen te werken met gemeenten, zorginstellingen en landelijke ministeries. Ook ontwikkelen zij preventieve projecten voor specifieke doelgroepen, zoals dak- en thuisloze jongeren, risicojongeren en schoolverlaters of voor bijvoorbeeld statushouders. Daarnaast heeft Life Goals een methodiek ontwikkeld, die binnen al hun programma’s de sleutel is tot het succes. Niet alleen op sportief gebied, maar ook op maatschappelijk vlak. Zij leiden binnen deze methodiek mensen op tot Maatschappelijk Sportcoach. Zo weten coaches precies hoe ze passend sportaanbod aan deze kwetsbare doelgroepen kunnen geven. Ook wordt de ontwikkeling van de deelnemers gemonitord, leren deelnemers kernwaarden uit de sport die ook gelden in het dagelijks leven en kunnen ze meedoen aan sportevenementen georganiseerd door Life Goals zelf. 

Dit alles vanuit de gedachte dat sport en bewegen juist voor deze kwetsbare doelgroepen het verschil kan maken. Sport kan het vonkje zijn dat voor nieuwe energie en zelfvertrouwen zorgt!

KvK-nummer 51384973

Deel deze pagina