Terug naar overzicht

Marlou van Rhijn Foundation

Marlou van Rhijn Foundation

De Marlou van Rhijn Foundation wil het mogelijk maken voor alle kinderen om samen te kunnen sporten.

Bezoek website

Bewegen is een recht, geen goed doel. Daarom maakt de Marlou van Rhijn Foundation het mogelijk voor ieder kind om op een gelijkwaardige en plezierige manier samen te sporten. Dit doen zij middels het organiseren van inclusieve sportprojecten als Project Blade, het verschaffen van materiaal als sportrolstoelen en -prothesen en het delen van deskundige kennis; of het nu gaat om het helpen van organisaties om inclusiever te worden of het opleiden van prothesemakers in derdewereldlanden. Alle projecten hebben een duurzame structuur zodat ze zelfstandig kunnen voortbestaan en dezelfde omstandigheden bieden aan de volgende generatie.

Project Blade

Een van de succesvolle projecten van de Marlou van Rhijn Foundation is Project Blade. Een project waarin blades net zo eenvoudig verkrijgbaar worden als een paar schoenen. Statistieken tonen aan dat gehandicapte kinderen veel minder vaak aan sport doen dan valide jongeren. Vroege ervaringen zijn belangrijk, ze spelen een grote rol bij het bepalen van je houding ten opzichte van sport voor een lange tijd in de toekomst. Zo begint voor de meeste kinderen de sportervaring wanneer ze naar een winkel gaan om hun uitrusting te kopen, die sensatie van het krijgen van nieuwe hardloopschoenen die je supersnel zullen maken. Door precies dezelfde opwindende ervaring te bieden aan kinderen die blades nodig hebben, moedigt de foundation kinderen aan om sport een deel van hun leven te maken.

Het plezier van hardlopen is hetzelfde, of je nu een paar schoenen of bionische benen nodig hebt om te rennen. De foundation gelooft dat als de barrières voor deelname aan sport worden weggenomen de perceptie van gehandicaptensport wordt uitgedaagd en zo de samenleving via sport steeds een beetje inclusiever wordt.

“Sport moet voor ieder kind net zo leuk en vanzelfsprekend zijn” aldus meervoudig paralympisch kampioene Marlou van Rhijn.

KVK-nummer: 71739122

Deel deze pagina