Terug naar overzicht

Krajicek Foundation

 Krajicek Foundation

De Krajicek Foundation zet sport in als middel om kinderen en jongeren in aandachtswijken letterlijk en figuurlijk op een positieve manier in beweging te brengen.

Bezoek website

Al 25 jaar biedt de Krajicek Foundation kinderen in aandachtswijken een veilige plek dicht bij huis waar zij samen onbezorgd kunnen sporten en spelen.

Dit gebeurt onder begeleiding van Krajicek Scholarshippers: jongeren uit de wijk die positief opvallen en die in ruil voor een studiebeurs wekelijks sportactiviteiten op de Krajicek Playground organiseren en deelnemen aan de Krajicek Academy waarin zij leren hun maatschappelijke talenten (verder) te ontwikkelen. De Krajicek Foundation gelooft in de kracht van deze rolmodellen uit de eigen wijk. Zij zijn als geen ander in staat kinderen en jongeren voor wie sport en spel niet vanzelfsprekend en waarbij het veelal ontbreekt aan rolmodellen, ruimte en financiële middelen met plezier te laten bewegen en perspectief te bieden.

Dankzij de intensieve samenwerking met gemeenten, buurtsportbedrijven en bewoners zijn er op dit moment wekelijks meer dan 7.000 kinderen actief op 127 Krajicek Playgrounds onder begeleiding van ruim 200 Krajicek Scholarshippers.

Anno 2022 is het werk van de Krajicek Foundation belangrijker dan ooit: 6 op de 10 kinderen haalt de dagelijkse beweegnorm niet en 15% van de kinderen speelt zelfs nooit buiten. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de toenemende kansenongelijkheid, digitalisering en verstedelijking. Het is een breed en groot probleem als sport, bewegen en ontmoeten niet of slecht toegankelijk is voor kinderen en jongeren in aandachtswijken.

De Krajicek Foundation werd in 1997 opgericht door voormalig tennisprofessional Richard Krajicek. Dit jaar viert de stichting haar 25-jarige bestaan. De Krajicek Foundation was één van de eerste goede doelen in Nederland die het CBF-keurmerk ontving en heeft ook een ANBI-status. Het team bestaat uit een algemeen directeur en 12 medewerkers (10,1 FTE). Het bestuur van de Krajicek Foundation bestaat uit 6 personen en vervult haar taken op vrijwillige basis.

KVK-nummer: 41160408

Deel deze pagina