Terug naar overzicht

John Blankenstein Foundation

John Blankenstein Foundation

John Blankenstein Foundation (JBF) richt zich op inclusie van LHBTI+ personen in de sport binnen de context dat sport voor iedereen moet zijn!

Bezoek website

Sport is voor iedereen. Dat lijkt vanzelfsprekend maar voor een groot aantal LHBTI+ personen is dat niet zo. De seksuele geaardheid, gender identiteit en/of gender expressie kan wel degelijk van invloed zijn op de sportparticipatie. Veel LHBTI+’ers nemen afscheid van hun sportclub en stoppen met sporten als zij merken dat zij “anders” zijn dan hun teamgenoten en zij er binnen hun vereniging niet over kunnen of willen praten. Soms omdat het niet veilig voelt en soms omdat het ook niet veilig is. 

De John Blankenstein Foundation (JBF) vindt dat iedereen hun sport moet kunnen uitoefenen waar en wanneer men dat wil. De JBF is expert op het snijvlak van sport en LHBTI+ en weet veel over stereotypering, pestgedrag en uitsluiting en weet dit, als men echt bereid is, om te buigen naar inclusie en een veilig sportklimaat waar iedereen zijn of haar talent kan ontplooien. 

Dit heeft zij bereikt door de inzet van meer dan 25 betrokken vrijwilligers en met betaalde experts die op opdracht basis werken die allen vanuit een andere achtergrond kennis en ervaring inbrengen. De JBF neemt actief deel aan seminars in binnen- en buitenland en werkt samen met andere partners in nationale en internationale programma’s. Hierdoor heeft de JBF een unieke positie verworven binnen de mainstream sportwereld alsook binnen organisaties in het LHBTI+ domein.

De JBF is de opleider in sportend Nederland op het gebied van LHBTI+ acceptatie in de sport. Omdat zij dat doet vanuit een sportperspectief slaan de workshops aan bij sportverenigingen. Daarnaast zijn gemeenten en opleidingsinstituten in toenemende mate afnemer van onze workshops.

De JBF draagt bij aan of is partner in (inter) nationale onderzoeken. De JBF werkt samen met hogescholen en lectoraten waarbij het vertalen van wetenschap naar praktijk altijd prominent voorop blijft staan.

KVK nummer: 27331647

Deel deze pagina