Terug naar overzicht

IT4Kids

IT4Kids

 IT4Kids zamelt afgeschreven hardware in van bedrijven en schenkt de waarde aan projecten van goede doelen die kinderen met een financiële of fysieke uitdaging een structurele sportkans geven.

Bezoek website

Een innovatieve manier van fondsenwerving dat bijdraagt aan twee belangrijke maatschappelijke aandachtspunten: sport en bewegen & circulaire IT voor een beter milieu.

Sportkansen creëren is hard nodig, want 1 op de 8 kinderen in Nederland mist de kans door financiële beperkingen om te sporten. Dat zijn gemiddeld 3 kinderen in een klas. Daarbij geeft 70% van de kinderen met een fysieke handicap aan eenzaam te zijn. Samen met onze partners, donateurs en supporters worden sportkansen gecreëerd, zodat kinderen vaardigheden ontwikkelen waar zij hun leven profijt van hebben. IT4Kids werkt onder andere samen met Esther Vergeer Foundation, Sven Kramer Academy, Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis, Dirk Kuyt Foundation, N.E.C. Maatschappelijk, HiRO, FC Utrecht en Ajax Foundation.

In 2030 wil Stichting IT4Kids dat alle kinderen in Nederland de kans hebben om te kunnen participeren in sport, want ieder moet mee kunnen doen. Als ieder bedrijf zijn hardware doneert aan IT4Kids, moet dit lukken!

KvK-nummer: 55099246

Deel deze pagina