Terug naar overzicht

Fonds Gehandicaptensport

Fonds Gehandicaptensport

Voor 1,7 miljoen mensen met een handicap is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk, zodat iedereen met een handicap de mogelijkheid krijgt om te sporten.

Bezoek website

Fonds Gehandicaptensport gelooft dat er voor iedereen een sport of activiteit is. En door inclusieve activiteiten onder de aandacht te brengen informeren en inspireren we mensen iets nieuws te ontdekken. Nieuwe sporten en nieuwe ervaringen. Er is altijd iets te ontdekken dat je nog niet kent. Sport verandert je leven op zoveel verschillende manieren. Het zorgt voor plezier, vriendschap en vertrouwen. Het geeft prachtige herinneringen, het gevoel van geluk en de moed je grenzen te verleggen. Het brengt je verder. Iedere dag weer een stukje. Een ontwikkeling die zich ver buiten de sportvelden laat gelden. Sport leert je wat je wel en niet kunt en maakt je zo een beter mens. Juist daarom is het van belang dat het toegankelijk is voor iedereen. En voor diegene die sport het hardst nodig hebben. Want daar zorgt het voor echte vooruitgang in het leven.

Sporten draait om eerlijkheid. Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar nog steeds heeft niet iedereen een eerlijke kans om aan de start te komen. Zo zijn de kosten voor sporthulpmiddelen vele malen hoger en zijn er in Nederland veel minder sportmogelijkheden en faciliteiten voor mensen met een beperking. Er zijn namelijk 1,7 miljoen mensen met een beperking die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Het speelveld voor sporters met en zonder beperking is niet gelijk, en dus ook niet eerlijk. Fonds Gehandicaptensport maakt zich sterk om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken zodat ook zij altijd en overal kunnen sporten. Om die reden is ook Uniek Sporten ontwikkeld; het sportplatform van Nederland waar men alles vindt over sporten en bewegen met een beperking, informatie krijgt over alle mogelijke sporten en waar men die kan beoefenen in de buurt. Ook kunnen mensen met een beperking een aanvraag doen om een sporthulpmiddel uit te proberen of aan te schaffen. Met advies én eventuele financiering.

KvK-nummer: 41149296

Deel deze pagina