Terug naar overzicht

Esther Vergeer Foundation

Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation geeft kinderen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte de kans om ‘gewoon’ te sporten, bij een gewone vereniging.

Bezoek website

Op de SPORTPOLI van de Esther Vergeer Foundation in de 7 Academische Kinderziekenhuizen krijgen kinderen met een lichamelijke beperking na een serie medische onderzoeken en voortgangsgesprekken in het ziekenhuis een SPORTPOLI consult, waar het gaat over wat ze wél kunnen: sporten. Het vormt de start van een persoonlijk begeleidingstraject naar een sportvereniging die bij het kind en zijn/haar beperking past en waar het welkom is.

Inmiddels heeft de Foundation de levens van honderden kinderen veranderd door ze actief te laten sporten. Moeder van Julia, die recent is gestart met rolstoeltennis:  

“Het is ONGELOFELIJK wat een ander kind we nu hebben! Ze is vrijer, blijer, zelfstandiger, zelfverzekerder, onafhankelijker, beweeglijker, zo kan ik nog wel even doorgaan...”.

Esther Vergeer, naamgever van de Foundation: “De stap naar sporten op een sportvereniging is voor kinderen (en ouders) best wel heel groot. Mijn Foundation heeft veel ervaring met het persoonlijk begeleiden van ouders en kind naar een passende sport. We zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten dan heeft dat een positieve impact op het hele gezin. Met onze SPORTPOLI’s helpen we heel veel kinderen naar sport die bij ze past en die ze leuk vinden; hoe mooi is dat?!”.

KVK-nummer: 30194179

Deel deze pagina