Terug naar overzicht

Bas van de Goor Foundation

Bas van de Goor Foundation

Bas van de Goor Foundation brengt mensen met diabetes in beweging. Zij organiseren diverse momenten voor mensen met diabetes type 1 en type 2 waar zij in gaan bewegen of sporten en ervaren welke positieve bijwerkingen dat heeft voor hun eigen kwaliteit van leven.

 

Bezoek website

Dit zijn activiteiten waar ervaring wordt opgedaan met bewegen en sporten in combinatie met diabetes. Hoe gaat dat? Welk effect heeft dat? Wat doet dat met je bloedglucosewaarden en hoe kan je hierop inspringen door zelf je diabetes te managen?

Voor kinderen

Voor kinderen organiseert de foundation clinics waar kinderen laagdrempelig onder begeleiding van een kinderarts en diabetesverpleegkundige gaan sporten. Van kick boksen en voetballen tot BMX-en en survival run. Daarnaast organiseren we sportkampen, outdoorkamp en wintersportkamp waar kinderen meerdere dagen (weer in een medisch veilig omgeving) actief zijn en meer leren over hun diabetes. Dit helpt hen enorm in hun zelfstandigheid in hun eigen diabetes managen en plezier hebben in sporten. Verder organiseren zij gezinsweekenden waar de hele familie het hele weekend diabetes heeft en ervaart wat dat betekent.

Voor volwassen

Volwassenen kunnen met de foundation zichzelf en hun diabetes uitdagen tijdens een challenge. Voor mensen met diabetes type 1 organiseert de foundation buitenlandse challenges waar deelnemers 6 dagen gaan wandelen of fietsen, een tocht langlaufen of de alternatieve elfstedentocht schaatsen. In aanloop hiervan zijn er trainingsmomenten en wordt er veel kennis en ervaring gedeeld met de groep wat dit betekent voor hen en hun diabetes. Deze reizen leveren veel positieve ervaringen op, meer inzichten in hun diabetes en hoe zij bewegen kunnen inzetten voor een betere kwaliteit van leven met diabetes.

Voor volwassenen met diabetes type 2 organiseert de Bas van de Goor Foundation al meerdere jaren de Nationale Diabetes Challenge. In Nederland starten er diverse wandelgroepen op locaties waar mensen met (verhoogd risico op) diabetes 20 weken gaan wandelen en werken aan hun gezondheid. Hierdoor ervaren deze mensen een positieve beweegervaring en ruim 80% van de deelnemers blijft wandelen na de challenge. Deze wandelgroepen worden ook georganiseerd voor mensen met een migratieachtergrond. Juist deze mensen zijn minder actief en bewegen kan ook voor hen bijdragen aan het voorkomen van het krijgen van diabetes of minder gebruik van medicatie.

KvK-nummer: 34263694

Deel deze pagina