Sportfonds op naam

Het is mogelijk onder het Nationaal Fonds voor de Sport uw eigen fonds op naam op te richten. Met een doelthema en doelgroep naar eigen keuze. Uw vermogen wordt door ons beheerd voor bepaalde of onbepaalde tijd. U ontvangt naast financieel rendement ook sociaal rendement. Wilt u het mogelijk maken dat anderen ook uw fonds kunnen steunen? We besteden hier graag de gewenste aandacht aan zodat uw impact wordt vergroot. Het Leo van der Kar fonds en het Fonds voor Talenten met een Visuele Beperking gingen u voor.

Een sportfonds op naam instellen 

Bij het Nationaal Fonds voor de Sport heeft u de mogelijkheid om uw eigen fonds op naam in te stellen met een specifiek doel. Een Sportfonds op naam kunt u opzetten vanaf €50.000, zowel met een eenmalige schenking als met een periodieke schenking verspreid over minimaal vijf jaar. Met uw eigen fonds kunt u gericht projecten op het gebied van sport ondersteunen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over tijd, administratie en beheer. Wij zorgen ervoor dat uw schenking naar passende projecten gaat en houden toezicht op de juiste besteding en verantwoording daarvan. 

U blijft nauw betrokken bij uw fonds. Vanuit het Nationaal Fonds voor de Sport wordt u regelmatig over de ondersteunde projecten geïnformeerd en biedt de mogelijkheid om deze projecten te bezoeken. Zo behoudt u de controle en blijft u op de hoogte van de impact van uw bijdrage aan de Nederlandse maatschappij. Ga voor blijvende impact via sport en stel uw eigen Sportfonds op Naam in, waarmee u een blijvende positieve impact kunt maken. 

Shutterstock 1623619138

Leo van der Kar

Sommige talenten kunnen een extra zetje in de rug gebruiken om dat laatste stapje te kunnen zetten. Met dit doel werd in 1960 door Leo van der Kar een sportfonds opgericht. Het bestaat nog steeds en is inmiddels onder beheer van NOC*NSF. De sport is Leo van der Kar en iedereen die aan dit fonds heeft bijgedragen, dankbaar voor dit mooie initiatief. Een initiatief dat al ruim 1.500 sporttalenten heeft kunnen helpen aan een waardevolle buitenlandse stage. Daarom blijft zijn naam gekoppeld aan het talentfonds. In de afgelopen ruim 50 jaar hebben veel aankomende talenten via het Leo van der Kar Sportfonds kunnen kennismaken met de topsportcultuur en vaak beslissende ervaring kunnen opdoen. Hierbij kunt u denken aan polsstokhoogspringer Rens Blom, driebander Dick Jaspers, turner Jeffrey Wammes, judoka Deborah Gravenstijn , roeier Ronald Florijn, schaker Jan Timman, tafeltennisster Bettine Vriesekoop, tennisser Tom Okker, en ook wielrenner Servais Knaven. Zeer diverse takken van sport. Zij kijken nog steeds met dankbaarheid terug op hun stage.

Zwemmen - man

Fonds Talenten met een Visuele Beperking

Dankzij dit fonds worden paralympiërs en talenten met een visuele beperking ondersteund in hun road to Paris & Milaan om hun droom te realiseren.

Jongstejeugd5

Kingdom Talentfonds

Het Kingdom Talentfonds is een fonds waarvoor alle honkbal- en softbaltalenten binnen het Koninkrijk met ontoereikende financiële middelen in aanmerking kunnen komen. Het Fonds biedt deze talenten naast het ontwikkelen van hun honkbal- en softbaltalent, ook de mogelijkheid om in sociaal opzicht te groeien, te studeren en een diploma te halen.

Bijschenken Sportfonds op naam

Het Nationaal Fonds voor de Sport koestert meerdere Sportfondsen op naam met prachtige doelstellingen. Als u zich wilt aansluiten bij deze initiatieven, heeft u de mogelijkheid om aan deze fondsen bij te dragen. De diversiteit aan doelen biedt de keuzemogelijkheid om een project te vinden dat naadloos aansluit bij uw interesses en overtuigingen.  

Als u graag samen met ons een fonds zoekt dat bij u past, staan we klaar om u te assisteren. U kunt al bijdragen aan bestaande fondsen vanaf €1.000 per jaar. Door bij te schenken draagt u bij aan de verdere versterking van projecten die passen bij de doelstellingen van deze bestaande fondsen. Ontdek de mogelijkheden en deel in de positieve impact die deze fondsen hebben op de bevordering van de Nederlandse maatschappij via sportprojecten. Neem de stap om samen met ons een fonds te vinden dat aansluit bij uw passie voor sport en uw wens om positieve veranderingen te bewerkstelligen.