Stichting het gehandicapte kind

Kinderen met een handicap staan vaak buitenspel en voelen zich daardoor alleen. Stichting het Gehandicapte Kind wil deze eenzaamheid doorbreken door kinderen met elkaar te laten sporten.

Stichting Het Gehandicapte Kind 2022 Logo

Nooit meer langs de zijlijn staan! 

Iedere week uitkijken naar je lievelingsdag en in je clubtenue naar de training gaan. Na de wedstrijd met je teamgenoten wat eten en drinken in het clubhuis. Samen banjeren over de velden van je vereniging, het hebben van gezamenlijke rituelen, het gevoel van saamhorigheid. Lid zijn van een sportvereniging is veel meer dan sporten alleen. Het verbindt. En vaak een leven lang.  
 
Voor kinderen met een handicap is dit niet vanzelfsprekend. Zij staan vaak langs de zijlijn, als toeschouwer van hun broertje of zusje. Zij horen er niet bij en zijn geen deelgenoot van die kleine, warme samenleving, dat een club heet. En dat terwijl sporten voor hen net zo belangrijk is. Sporten zorgt voor een goede gezondheid. Je ontmoet andere kinderen en krijgt meer zelfvertrouwen.  

Door samen te sporten niet meer alleen 

Stichting het Gehandicapte Kind gelooft dat door samen te sporten kinderen met elkaar opgroeien en van elkaar leren. Op een natuurlijke wijze. Want als kinderen elkaar wekelijks ontmoeten op de club en samen trainen, dan vervagen de grenzen vanzelf. En ontstaat er een samenleving waarin kinderen met een handicap meedoen en welkom zijn. Eerst op de club en daarna ook daarbuiten. 

Dit gaat helaas niet vanzelf en is ook niet makkelijk. Veel sportverenigingen zijn niet toegankelijk, waardoor kinderen met een rolstoel niet eens het sportterrein of clubhuis in kunnen. De trainer is niet gewend om een sporter met een handicap te begeleiden. Of er missen hulpmiddelen en materialen. 

Dit kan en moet anders! Stichting het Gehandicapte Kind wil dat ook kinderen met een handicap kunnen sporten op een club in de buurt. Frame Schaatsen, Frame Running en Frame Voetbal zijn al geweldige, geschikte sporten die dit realiseren. Maar we zijn er nog niet. Met financiële steun willen we ervoor zorgen dat kinderen met een handicap overal in Nederland samen kunnen sporten en vrienden maken.   

KvK-nummer: S 41199157

Bezoek website

Deel deze pagina