John de Wolf Sportfoundation

De John de Wolf Sportfoundation plaatst rode ronde of ovale sportcourts op plekken in aandachtswijken waar weinig speelruimte is om veilig te spelen. Hierbij nodigen zij leden van sportverenigingen, buurthuizen en organisaties uit om lessen aan te bieden in de sportcourts. De doelstelling is de bevordering van sportbeoefening door ieder kind in Nederland. Het creëren van veilige sportplekken, het ondersteunen van kinderen in moeilijke, al dan niet financiële, omstandigheden. Het geven van voorlichting aan of over kinderen die te maken hebben met diverse problematiek, om bewustwording en gedragsverandering bij kinderen en volwassenen te kunnen bewerkstelligen. Om kinderen te enthousiasmeren om meer te bewegen en eventueel om lid te worden bij een plaatselijke vereniging in de buurt.

Vriendenloterij Johnwolf 09 2020 40 Kopie

John de Wolf is oud-profvoetballer en voetbaltrainer. Hij groeide op in Schiedam waar hij leerde voetballen bij Schiedamse Boys. Na zijn voetbalcarrière zette John zich maatschappelijk in voornamelijk voor ouderen.

John de Wolf keert nu terug naar zijn roots. Hij verbaast zich al enige tijd over te weinig speelruimte voor kinderen in aandachtswijken en steden. Hij voetbalde zelf met buurtgenootjes op een veldje, de doelen afgezet met een aantal jassen. Zijn droom is om in Nederland betaalbare sportcourts te plaatsen om weer veilig in de buurt te kunnen spelen en sporten.

Spelen, bewegen en sporten in een veilige omgeving om levenslessen en ervaringen op te doen en zo een stabiele basis voor later te creëren. John’s motto is: geen enkel kind langs de zijlijn!

Per locatie wordt gekeken welke van de twee courts het meest geschikt is. Er is bewust gekozen voor een court zonder hoeken, omdat het spel hierdoor veiliger en dynamischer wordt. Daarnaast is het gemakkelijker te onderhouden doordat er geen vuil en bladeren in de hoeken kunnen komen. In het sportcourt zijn er diverse spelvariaties mogelijk zoals: voetbal, panna, trefbal, springtouwen of tikkertje spelen. In de ovale variant is het ook mogelijk om te basketballen. De kinderen kunnen ook hun eigen creativiteit gebruiken om zelf spelvariaties te bedenken.

Ieder kind verdient het om in een gezonde en veilige omgeving op te groeien. Een plek in de buurt om samen te spelen met buurtgenootjes. Elkaar ontmoeten op plekken waar weinig ruimte is om veilig te spelen. De buurten zijn tegenwoordig dicht bebouwd en de straat staat vol met auto’s. Door het plaatsen van sportcourts creëren zij een veilige ontmoetingsplek voor kinderen. De sportcourts zijn uitstekend geschikt voor beperkte ruimtes.

Bezoek website

Deel deze pagina