Friese jongvolwassenen in beweging

In Nederland leven meer dan 1 miljoen volwassenen in armoede. De verwachting is dat dit aantal in 2023 verder zal gaan stijgen. Voor hen is deelname aan sport en cultuur vaak niet mogelijk, omdat ze onvoldoende geld hebben om de contributie, lesgeld en kleding of materialen te betalen.

Vlag Friesland 2 800X567

Deelname aan sport en cultuur draagt bij aan een gelukkig leven. Meedoen is immers niet alleen goed voor je fysieke gezondheid. Maar ook voor het opbouwen van sociale contacten en mentaal welbevinden.

De missie van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is dat iedereen kan deelnemen aan sport en cultuur. Dit doen zij door financiƫle drempels, voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum, weg te nemen. Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld en zo nodig de benodigde attributen rechtstreeks aan de sportvereniging of cultuurinstelling. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur werkt bewust op een identieke wijze als het Jeugdfonds Sport & Cultuur, zodat de werkwijze voor veel organisaties in het sociale domein, sport en cultuursector vertrouwd zal aanvoelen.

Met een donatie van het Nationaal Fonds voor de Sport kan een grote groep jongvolwassenen in de provincie Friesland nog minimaal een jaar sporten.

Young Fit Couple In Crossfit Gym Doing Fist Pump P9YJL9T

Deel deze pagina